◾ USB Bellek Veri Kurtarma

usb bellek kurtarma

USB Bellek Nedir?

Arayüzüyle entegre şekilde çalışan, ebat olarak küçük ve hafif, elektriğini port vasıtasıyla bağlandığı bilgisayardan sağladığı için harici güç kaynağına ya da pil gücüne ihtiyaç duymayan, çalışma esnasında pratik bir şekilde takılıp çıkartılabilen NAND tipli bir veri depolama aygıtıdır. Optik sürücülere nazaran daha hızlı ve pratik olmaları tercih nedenleridir.

USB Bellek Hangi Parçalardan Oluşur?

USB bellekler genel olarak 8 parçadan oluşurlar. İstisnai modellerden parça sayısı değişebilir. USB belleği oluşturan parçalar yığın depolama kontolörü, konnektör, flash bellek yongası, yonga boşluğu, led, kristal osilatörü, yazma - koruma anahtarı ve test noktalarıdır.

USB Bellek Türleri Nelerdir?

USB bellekler, port bağlantıları itibariyle 4 türde üretilmişlerdir. USB 1.1 ile başlayıp uzun süre USB 2.0 ile devam eden kullanım günümüze ise USB 3.0 ile devam etmektedir. Kısa süre önce çıkan USB 3.1 hakkında konuşmak için ise erken. Ancak USB 2.0'nin kullanımının halen en yaygın USB kullanımı olduğunu söylemek gerekir.

USB Bellek Kapasiteleri Ne Kadardır?

USB kapasite itibariyle en fazla çeşidi olan veri depolayıcısıdır. Megabytelar ile başlayan depolama kapasiteleri günümüzde Terabytelara ulaşmış vaziyettedir. Satış rakamları itibariyle en çok tercih edilmiş USB'ler 4 gb'lık olanlarıdır.

En Çok Tercih Edilen USB Bellek Markaları Hangileridir?

Satış rakamları itibariyle en çok tercih edilen USB markaları şunlardır, Kingston, SanDisk, Toshiba, Adata, Pqi, Corsair, Verbatim, Transcend, Team USB’dir.

USB Bellek Neden Arızalanır?

Ucuz fiyatları ve pratik olmaları nedeniyle tercih edilen USB bellekler, özellikle aygıttan aygıta veri transferinde en çok tercih edilen veri depolayıcılarıdır. Çok kullanılmaları nedeniyle de sık sık arızalanabilmektedirler. Başlıca arıza nedenleri, hasara bağlı arızalar, virüs bulaşması ve USB'nin Donanımı güvenle kaldır işlemi yapılmadan bilgisayardan sökülmesidir.

usb key drive repair wikihard

USB Belleğin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

USB'yi bağladığınız bilgisayar USB'yi görmüyorsa veya USB, bilgisayara bağlandığı porttan ihtiyaç duyduğu enerjiyi alamıyorsa USB'niz veya USB portunuz arızalanmış demektir. Ayrıca USB'yi bilgisayarınıza taktığınızda Bant genişliği aşıldı uyarısı veya USB hub'a yüksek hızlı USB takıldı mesajını alıyorsanız, bu da USB'nizde muhtemelen yazılımsal bir problem olduğuna işaret eder.

USB belleğim arızalandı. USB önemli değil ama içindeki veriler önemli. Kurtarılabilmesi mümkün mü?

Evet mümkün. USB'nizin arızası ister yazılımsal, isterse donanımsal olsun, profesyonel veri kurtarma hizmetiyle kurtarılması mümkün. Böyle bir sıkıntıyla karşı karşıyasanız bize danışmaktan çekinmeyiniz.

713128421

USB Flash disk neden arızalanır?

USB Flash disk neden arızalanır sorusuna verilebilecek cevaplar harddisk ya da harici harddisk arızalarıyla paralel değildir. Çünkü iç donanımları ele alındığında USB Flash disklerin çalışma prensipleri harddisk gibi veri depolayıcılardan farklı. Evrensel seri yol flash sürücüsü olarak adlandırılan USB Flash diskler, sadece USB porta takılarak kullanılan küçük kapasiteli veri depolayıcılardan ibaret değiller.

Bugün bilgisayarlarımızda bulunan BIOS çipler, Sony Play Station ya da X - Box gibi oyun konsollarımızda kullandığımız hafıza kartlarımız, genel olarak dijital kameralarımız için kullandığımız Compact Flash kartlar ve Memory Stick bellekler, akıllı telefonlarımızda kullandığımız Micro Sd ya da Smart Media bellekler ve yeni nesil dizüstü bilgisayarlarda kullanılan PCMCIA hafıza kartları da aslında birer flash bellektir.

Bu nedenle saydığımız USB bellek türlerinde meydana gelen arızalarla USB Flash diskler de meydana gelen arızalar, benzer nedenler ile oluşmakta ve oluşan arızalar da benzer müdahalelerle giderilmektedir. USB Flash disklerde meydana gelen donanımsal arızalar genellikle içeriğinde bulunan çipin hasar görmesinden dolayı meydana gelmekte, yazılımsal arızalar ise onlarca farklı ortamda kullanılan USB Flash disklere kolayca virüs bulaşmasından dolayı meydana gelmektedir. Donanımsal arızalara donanımsal müdahalelerde bulunulması gerekirken, yazılımsal arızalar ise biçimlendirme işlemiyle giderilebilir.

Ayrıntılı bilgi için lütfen iletişim kurunuz.